۵ دلیل برای اینکه میصرفه مهندس ناظر ساختمان باشیم
اگر عضو جامعه مهندسی نیستید لطفا همین الان صفحه را ببندید.
1- مدرکت رو از کوزه در بیار، نونش رو بخور
اگه مدرک مهندسی داری و فکر میکنی ارزش اون همه انرژی رو نداشت حق داری.
همهمون میدونیم کشور ما نیازی نداشت این همه مهندس تربیت کنه و شاید پیش خودمون بگیم کاش یک رشته دیگه تحصیل میکردیم یا میرفتیم دنبال کار فنی یا حتی مهاجرت!
مهندسی یعنی بهینه کردن اوضاع. تو این شرایط فعلی بهینهترین تصمیم چیه؟
اینکه مدرک رو بذاریم تو کوزه و آبش رو بخوریم یا از کوزه دربیاریم و نونش رو بخوریم؟
تو وضعیتی هستیم که هیچ کس نمیدونه فردا قراره قیمت اجناس چقدر تغییر کنه. همونطور که تا هفته پیش خبر نداشتیم نون باگت قراره بشه دونهای 10 هزار تومن! تو وضعیتی هستیم که هر کدوممون (با همین شغلی که الان داریم) یجوری داره زورش رو میزنه که دخل و خرج با هم بخونه. یکیمون بعد از ظهرا و آخر هفته کلاچ بالا و پایین میکنه، یکیمون بیشتر میمونه تو اداره به هوای اضافهکاری، یکیمون خونهاش رو میبره یه محله دیگه که اجاره کمتر بده و خیلی راههای دیگه که هم ما میدونیم، هم شما.
اگه مدرک مهندسی عمران، معماری یا برق و مکانیک داری، این فرصت وجود داره که با نظارت پروژههای ساختمونی در هر شهری که هستی، یک درآمد جانبی معقول و البته مادامالمعر داشته باشی. چیزی حدودا سالی 50 میلیون تومان. درآمدی که هم هر سال نسبتا با تورم رشد داره و هم با گذر زمان و ارتقای پایه پروانهی شما رقمش بیشتر میشه.
پس میصرفه مهندس ناظر ساختمان باشیم!
2- هر گلی یک بویی داره
هر گلی یک بویی داره و هر پولی هم مزه خودش رو. پول نظارت پروژه ساختمانی حسابی شیرینه. چون ریشه این پول میرسه به بیدارموندن شبهای امتحان، سر کلاس نشستن و یک عمر درس خوندن و مهندس شدن!
وقتی شما ناظر یک پروژه ساختمانی هستی، این فرصت رو به دست میآری تا با مهندسین دیگه و مالکین مختلف آشنا بشی. دایره ارتباطاتت وسیعتر میشه و کیه که ندونه دایره گسترده ارتباطات چه دردها که دوا نمیکنه!
پس میصرفه مهندس ناظر ساختمان باشیم!
3- هر کسی کو دور ماند از اصل خویش باز جوید روزگار وصل خویش
حتی اگه بعد از آخرین امتحان دانشگاه هم دیگه لای کتاب رو باز نکردی؛
حتی اگه فکر میکنی هر چی که تو دانشگاه خوندی و نخوندی یادت رفته؛
حتی اگه فکر میکنی که فقط مدرک مهندسی داری، نه دانشش رو؛
یادت باشه که تـو مهندس بودی، مهندس هستی و تا همیشه مهندس خواهی ماند!
وظیفهی ما برگردوندن روحیه مهندسی و بالا بردن دانش مهندس هاست. شما در عرض چهار ماه آموزش مستمر و حرفهای توسط برترین اساتید عمران کشور، قدم به قدم به مهندسی تبدیل میشی که با اعتماد به نفس میتونه وظیفه نظارت پروژههای ساختمانی رو به عهده بگیره.
پس میصرفه مهندس ناظر ساختمان باشیم!
4- یک بار بگیر پروانه، یک عمر بخور نون و کره
یه بار پروانه بگیر و یک عمر درآمد مستمر داشته باش. شما چه شغلی رو میتونین پیشنهاد بدین که هم به شغل حال حاضر آدم لطمه نزنه هم به سرمایه اولیه نیاز نداشته باشه، هم وجهه اجتماعی خوبی داشته باشه، هم همیشگی باشه و هم تو چرخه اقتصادی کشور نقش مثبتی داشته باشه؟
در تمام طول این مسیر ما به همراه کادر آموزشی حرفهای مون در کنارتون هستیم. از لحظه ثبت نام در آزمون تا پاسخ دادن به سوالات شما در پروژههای نظارتتون.
تو مسیر مهندس ناظر شدن، غول مرحله آخرش همون مرحله اوله. قبول شدن تو آزمون ورود به حرفه یا همون نظام مهندسی. با سرا بابت قبولی تو آزمون ورود به حرفه خیالت راحت و دلت قرص باشه.
5- اوضاع به همین خوبی نمیمونه، بهتر هم میشه
پروانه نظام مهندسی مثل سیر ترشی میمونه. هر چی زمان بیشتری بگذره، ارزشش بیشتر میشه.
این ارزشِ بیشتر، هم تو متراژ سهمیه پروژههایی که میگیرید تاثیر داره هم تو رقم حق الزحمه دریافتی شما. در نتیجه درآمدتون هم به مرور بیشتر میشه. اینم اضافه کنیم که افزایش درآمد هم سوای افزایش سالانه حق الزحمه به نسبت تورم هست.
از طرفی هم با ارتقای به پایههای بالاتر شأن شما در جامعه مهندسی هم بیشتر میشه. هر چی زودتر پروانه نظام مهندسی پایه 3 رو دریافت کنی زودتر هم به پایه 2 ارتقا پیدا میکنی و همینطور برای پایههای بالاتر.
فراموش نکن که اگه مطالعه برای آزمون دی رو عقب بندازی، یعنی یک سال هم از کسب درآمد نظارت عقب میفتی و به دنبالش روند ارتقای پایه هم یک سال عقبتر میافته!
پس میصرفه مهندس ناظر ساختمان باشیم!
با شما تماس میگیریم تا با کمک هم بتونیم کاری کنیم که مدرک تحصیلیمون ارزش اون همه انرژی گذاشتن رو داشته باشه.
چطوری در آزمون ورود به حرفه نظام مهندسی ثبت نام کنم؟
با مراجعه به سایت inbr.ir
شما مشاوره برای شروع مطالعه هم میدید؟
بله، کارشناسان ما توی موسسه سرا که همگی از مهندسان با تجربه در این حوزه هستن، هر اطلاعاتی که نیاز دارید رو در اختیارتون قرار میدن. کافیه فرم مشاوره رایگان رو تکمیل کنید! ما از نقطه شروع با ارائه کلاس، مشاوره، برنامهریزی و تمرینهای کافی کنارتون هستیم تا توی آزمون موفق بشید. بعد از قبولی در آزمون هم، مراحل دریافت پروانه نظارت رو برات مشخص میکنیم. وقتی هم که مشغول شدید فوت کوزهگری نظارت رو پیش ما بلد میشین و هر موقع سوالی داشته باشید میتونید روی تجربه اساتید ما حساب کنین.
برای قبولی تو آزمون ورود به حرفه حتما باید کلاس آمادگی به آزمون شرکت کنم؟
مهندسهایی که ترجیح میدن دوره آمادگی آزمون ورود به حرفه رو با کمک اساتید بگذرونن دو جا برد میکنند: 1- به جای هفتهای 45 ساعت مطالعه به هفتهای بین 10 تا 15 ساعت مطالعه هم براشون کافیه 2- نگران قبول نشدن نیستن. چون با یک بار قبول نشدن در آزمون، یک سال از بازار کار نظارت و درآمدش عقب میافتن و یک سال هم از روند ارتقای پایه. البته پیشنهاد میکنیم حتی اگر به طور خودخوان در آزمون ورود به حرفه قبول شدی، در دوره گزارش نویسی نظارت و اجرا شرکت کنی تا با آمادگی بیشتری به حرفه وارد بشی.
چرا دوره آمادگی به آزمون رو در سرا بگذرونم؟
تازگیها مهندسین جوان رو آوردن به فروش دورههای آموزشی. از نظر ما هر تلاشی جهت کسب روزی حلال اونم تو این وضعیت اقتصادی عمل پسندیدهای هست. با این حال به نظر شما مهندسی که هنوز مهر پروانهاش خشک نشده چطور میتونه آدمهای دیگه رو برای نظارت ساختمان آماده کنه؟ تفاوت ما با بقیه تو اینه که هدف اونا فقط روی قبولی در آزمون ورود به حرفه است و هدف ما پرورش مهندس ناظر حرفهای!
چطور میتونم به حرفهای شما اعتماد کنم؟
اینکه شما مهندس ناظر بشی و کار نظارت انجام بدی یه فرآیند برد-برد-برده برد اول برای شماست که تا همیشه یک درآمد مناسب سالیانه به درآمدی که الان دارید اضافه میشه. برد دوم برای ماست چون رونق کسب و کارمون به اعتماد مهندسین به ما بستگی داره که خداروشکر تا الان در مقابل اعتماد مهندسین رو سفید بودیم و به امید خدا این روسفیدی پایدار خواهد موند. برد سوم هم برای صنعت ساخت و ساز ایرانه. نقش مهندسین ناظر با دانش و رفتار حرفهای تو آبادانی سرزمینمون انکار نشدنیه. ما تمام تلاشمون رو میکنیم که مهندس ناظر با دانش و با اخلاق حرفهای تحویل جامعه مهندسین بدیم.
وظیفه من به عنوان مهندس ناظر دقیقا چیه؟
مهندس ناظر از طرف سازمان نظام مهندسی مسئوله تا ساختمان ایمن و طبق آیین نامه مقررات ملی ساخته بشه. شما طی بازدیدهایی که از پروژه انجام میدین روند کار رو به مراجع مربوطه گزارش میدی. اجازه پیشرفت پروژه مشروط بر تایید گزارشات ناظر عمل هست!
اگه اینقدری که شما میگید وضع مهندس ناظر خوبه، چرا ازش تعریف کم شنیدم؟
چون سیستم ارجاع کار به مهندس ناظر یک مدل عرضه و تقاضاست. بالا رفتن تعداد مهندسهای ناظر میتونه این عرضه و تقاضا رو به هم بزنه. واسه همین خیلیها دنبال این هستند که به جامعه مهندسین ناظر اضافه نشه.
چرا برخی مهندس ها از کار نظارت پروژه ساختمانی گله می¬کنند؟
چون درآمد مهندس ناظر به تنهایی پاسخگوی نیازهای مالی یک خانواده نیست. ضمنا هر مهندس ناظری که پیش شما اعلام نارضایتی کرد و گفت این کار اصلا بدرد نمیخوره، ازش بخواهید پروانه نظام مهندسیاش رو آتیش بزنه و بریزه دور! به نظر شما این کار رو انجام میـده؟ وظیفه مهندس ناظر صرفا هفتهای یکبار به پروژه سر زدن و ارسال گزارش نیست. مهندس ناظر در حقیقت مسئولیتی به دوش داره که یک مهندس حرفهای از پسش بر میآد. در قبال این مسئولیت هم دستمزد معقولی دریافت میکنه که به عنوان درآمد جانبی رقم خوبیه.